OWee 2013

Sint Jansbrug

Sint Jansbrug is een vereniging met 700 leden. Ons monumentale  pand ligt aan de Oude Delft 50-52. Dit is een prachtige plek in het centrum en op loopafstand van het station. De vereniging onderscheidt zich van andere verenigingen door de grote diversiteit van haar leden en de grootte van de vereniging. De grootte van de vereniging is ideaal. Sint Jansbrug is groot genoeg om een zeer breed scala aan mogelijkheden, activiteiten en commissies te bieden. Daarbij is ze klein genoeg om een gezellige sfeer te behouden waarbij iedereen elkaar kent. Door de grote diversiteit van de leden zijn er veel groeperingen met verschillende karakters. Wil je ‘jasje-dasje’ borrelen of kom je liever gewoon met een t-shirt op sneakers? Alles kan en mag! Sint Jansbrug kenmerkt zich in diversiteit: Het maakt niet uit wat je achtergrond is of wat je interesses zijn. Iedereen vindt zijn of haar plek binnen Sint Jansbrug!


Jaarclubs

Bij Sint Jansbrug kun je als lid in allerlei verschillende groeperingen terecht komen. De eerste die je zal tegenkomen tijdens je tijd bij de vereniging is je jaarclub. Ieder lid vormt samen met circa 11 andere leden aan het begin van je eerste jaar een jaarclub. Op Sint Jansbrug heb je naast clubs met alleen mannen of alleen vrouwen ook de mogelijkheid om een gemengde jaarclub te vormen. Met jouw jaarclub zal je veel ondernemen, zoals samen eten, biertjes drinken maar ook bijvoorbeeld samen op vakantie gaan. Hiernaast kun je met je jaarclub feesten organiseren op de vereniging of een gaaf project in ons pand oppakken.

 


Gilden

Vanaf je tweede jaar heb je de mogelijkheid je aan te sluiten bij een gilde. Een gilde is een groepering met leden uitverschillende jaren, een zogenaamd verticaal verband. Dit is de ideale mogelijkheid om met leden uit andere jaren bevriend te raken. Sint Jansbrug telt maar liefst 14 verschillende gilden. Elke gilde heeft zijn eigen karakter, daarom is er altijd wel een gilde te vinden die bij je past. Net als bij jaarclubs zijn er zowel gemengde als ongemengde gilden. De meeste gildes eten wekelijks samen en borrelen daarna in de sociëteit. Ook gilden hebben de mogelijkheid feesten en activiteiten voor de vereniging te organiseren en maken daar actief gebruik van!


Commissies

Sint Jansbrug is een vereniging voor studenten, gerund door studenten. Alle activiteiten worden neergezet door actieve leden. Deze leden zijn dan vaak verenigd in één van de vele commissies die Sint Jansbrug telt. De activiteiten die beschreven staan op deze website worden vooral georganiseerd door commissies. Voorbeelden zijn een zeilwedstrijd op de Middellandse Zee, of een groots opgezet muziek- en cultuurfestival voor 1000 bezoekers! Natuurlijk wordt er nog veel meer georganiseerd door Sint Jansbrug, hieronder een paar voorbeelden van de commissies die Sint Jansbrug rijk is.

Elk jaar wordt er een jaarboek, de Almanak uitgebracht. Dit mooi vormgegeven boekwerk is het resultaat van het harde werk van de Almanak Commissie. Ons verenigingsblad, de Bromtol wordt volledig gemaakt door leden van Sint Jansbrug. De Activiteitencommissie organiseert het hele jaar door feesten en activiteiten voor Sint Jansbruggers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor ons jaarlijkse Kerstdiner. De Oele commissie is verantwoordelijk voor onze koffie- en theezolder. Het monumentale pand van Sint Jansbrug heeft natuurlijk het nodige onderhoud nodig. De Pand Commissie klust in weekenden en vakanties waar nodig aan het pand, zodat het altijd in goede staat blijft. Ook doen zij grote verbouwingen, zoals het aanleggen van een nieuwe wenteltrap of het klussen van een nieuwe bar in onze achterzaal.

Er zijn zo veel verschillende commissies met verschillende doelstellingen dat iedereen die nuttige verbreding zoekt of gewoon eens iets anders naast een studie wil doen wel een leuke commissie vindt op Sint Jansbrug!


Pand

Je zult even moeten wennen aan het feit dat je op sommige plekken moet bukken bij het wandelen door ons pand, want Sint Jansbrug zit in een 16e eeuws grachtenpand waar de originele balken op sommige plekken behoorlijk laag hangen! Aan de mooiste gracht van Delft, ‘De Oude Delft’, heeft Sint Jansbrug al meer dan 50 jaar lang dit unieke pand in haar bezit. Dat het oorspronkelijk een bierbrouwerij was merk je nog goed aan de scheve vloeren, die het destijds makkelijker maakten om biervaten te rollen.

Tegenwoordig is Sint Jansbrug een doolhof van gangetjes, ruimtes en trappen, over 3 verdiepingen verspreid. De belangrijkste plekken zijn de sociëteit, de koffie- en theezolder en de eetzaal. Naast deze grote ruimtes zijn er ook veel kleine ruimtes, heel geschikt om gezellig met een groep te gaan eten, wat te drinken of goed te vergaderen. Wat bijzonder is, is dat Sint Jansbrug een eigen bibliotheek heeft. Vele Sint Jansbruggers die afstuderen schenken een boek om daar aan de collectie toe te voegen. Zo is er door de jaren heen een imposante collectie van boeken ontstaan.

Om wat te drinken kun je bij een van de drie barren terecht. De mooiste, grootste en meest geliefde bar zit in de sociëteit en gaat doordeweeks om vijf uur open. Op vrijdagavond gaat de bar op de zolder van Sint Jansbrug open. Dan maakt de koffie en de thee die daar doordeweeks geschonken wordt plaats voor een themafeestje, georganiseerd door elke week een andere eerstejaars jaarclub! In de achterzaal staat de derde bar. Deze bar wordt gebruikt bij veel gelegenheden zoals afstudeerfeesten, presentaties of commissie activiteiten. Dat het eeuwenoude pand een bijzondere sfeer heeft kun je het best zelf komen ervaren. Kom eens een biertje drinken of vraag om een rondleiding, het zal je verbazen wat er te zien is!


Sociëteit

Op de eerste verdieping vindt je de sociëteitszaal, het kloppend hart van de vereniging. Dit is de plek waar iedereen bij elkaar komt om gezellig wat te drinken en bij te praten. De bar wordt bemand door verschillende barploegen met leden uit verschillende jaren die het leuk en gezellig vinden om iedereen te voorzien van een drankje. Vanaf je tweede jaar heb je ook zelf de mogelijkheid om regelmatig achter de bar te komen staan.

Iedere doordeweekse dag gaat de bar om 17.00 uur los. Een sluitingstijd hebben we niet; zolang er leden zijn blijft de bar open!

Over geld hoef je je niet druk te maken op Sint Jansbrug, want voor minder dan 75 cent heb je al een lekker biertje uit een meter! Naast ons standaard bier Jupiler hebben we ook altijd twee speciaalbieren op tap. Sint Jansbrug heeft de grootste whiskycollectie van de Delftse studentenverenigingen en we hebben ook veel speciaalbieren op fles. Als je geen zin hebt in bier of whisky kun je natuurlijk altijd kiezen voor een frisje of één van de vele mixdrankjes die we aanbieden.

Uiteraard kunnen we de sfeer in onze sociëteit niet uitdrukken in woorden, deze kun je proeven door langs te komen in de OWee en een praatje te maken met de Sint Jansbruggers.


Oele

De koffie- en theezolder van Sint Jansbrug is elke doordeweekse dag geopend tussen 17:00 en 21:00 uur. Onder de monumentale balken kun je genieten van de rust, een krant of tijdschrift, een van de vele spelletjes of gratis koekjes bij de koffie en thee. De zolder is de fijnste chillruimte binnen ons pand, en wordt gerund door een commissie van tweedejaars leden. Ook als eerstejaars kun je hier bar staan op de vrijdagavond, wanneer Oele wordt omgedoopt tot de weekendbar. Oele is, net als de eettafel, ook open voor niet-Sint Jansbruggers. Ook in de OWee kun je Genieten op Oele! Kom langs voor een relaxte pauze, een ronde vang-je-biertje of voor Take me out!


Eettafel

Op de begane grond van Sint Jansbrug vind je onze eettafel. Op elke doordeweekse dag kookt onze professionele kok een heerlijke maaltijd, waarbij er de keuze is tussen vlees en vegetarisch. Voor leden van Sint Jansbrug kost de maaltijd slechts €3,50. Maar ook mensen die niet lid zijn bij Sint Jansbrug kunnen komen eten bij onze eettafel. Sint Jansbrug is de goedkoopste openbare eetgelegenheid in Delft!


Nog 117
dagen
Vragen?

E-mail:

Tel: 0647489988

Oude Delft 50-52
2611 CD Delft
Tel: 015 212 06 19

Sponsoren

Jupiler

Halfords