Leenstelsel voor bachelorfase uitgesteld

Utrecht, 7 juni 2013 – Vanmiddag is bekend geworden dat het leenstelsel voor de bachelorfase een jaar later ingevoerd wordt. De Landelijke Kamer van Verenigingen vindt dat goed nieuws, maar uit nog steeds haar zorgen over de randvoorwaarden van een dergelijk stelsel. Daarnaast is het belangrijk dat er ruimte blijft voor het doen van extracurriculaire activiteiten zoals bestuurs- en commissiewerk. “Door de steeds hogere studiedruk en eigen bijdrage staan deze waardevolle ervaringen op de tocht.”, aldus voorzitter Jan van ’t Westende.

‘Het is een verstandig besluit om de invoering van het leenstelsel een jaar uit te stellen. We zijn namelijk nog lang niet uitgepraat over de randvoorwaarden. Voornamelijk de toegankelijkheid van het Hoger Onderwijs moet worden gewaarborgd, onder andere door studenten hun OV-kaart te laten behouden’ zegt Jan van ’t Westende. Ook uit het vandaag verschenen CPB-rapport blijkt de grote waarde van de OV-kaart.

Door de invoering van het leenstelsel met een jaar uit te stellen erkent de minister dat er nog te veel besproken en bepaald moet worden om studenten goed in te kunnen lichten. Deze voorlichting over zo’n ingrijpende maatregel is uiterst belangrijk.

Reacties

Er zijn 0 reacties. Log in om ze te bekijken en zelf te reageren.

Praat zelf mee