Lid worden?

Bezoek voor informatie over Sint Jansbrug en onze OWee ook de OWee website.

Als je gaat studeren in Delft is het goed om je te oriënteren op de verschillende mogelijkheden die het Delftse Studentenleven biedt. Een goede manier om hierover na te denken, is door de OWee te lopen. In de OWee ga je langs veel verschillende verenigingen en leer je de stad Delft kennen. Voor veel verenigingen is de OWee het enige inschrijfmoment van het jaar. Zo ook voor Sint Jansbrug. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de interesselijst!

Waarom lid worden bij Sint Jansbrug?

Sint Jansbrug heeft met ruim 700 studenten de ideale grootte. We kunnen een festival voor 1000 man organiseren en we hebben veertien onderverenigingen variërend van wielrennen en voetbal tot schaken en cabaret. Toch zijn we klein genoeg om iedereen snel te leren kennen en daardoor een geweldige sfeer neer te zetten.

Door lid te worden bij Sint Jansbrug krijgt je studententijd een vliegende start. Je maakt al snel vrienden waarmee je kunt studeren of ontspannen, wat ervoor zorgt dat je je sneller thuis voelt in Delft. Veel eerstejaars die lid worden bij ons vormen zelfs samen een huis! Zo kun je door Sint Jansbrug een eigen plekje in Delft vinden.

Iedereen zal zijn plek vinden op Sint Jansbrug door de grote verscheidenheid aan leden. Of je nou jasje-dasje wilt borrelen of in je korte broek, bij ons kan het allemaal! De een zit het liefst zo lang mogelijk op onze koffie- en theezolder Oele terwijl de ander het liefst bier aan de bar drinkt, en deze leden zitten bij elkaar in de jaarclub, commissie of gilde.

Daarnaast worden op Sint Jansbrug verschillen tussen mensen gewaardeerd. Het maakt niet uit wat je achtergrond, politieke voorkeur, geaardheid of iets dergelijks is, iedereen kan zijn of haar plek op Sint Jansbrug vinden.

Ben je al benieuwd geworden naar de sfeer op onze vereniging? We hebben deze vastgelegd in een filmpje!

In de OWee

We organiseren tijdens de gehele OWee veel activiteiten waar je ons en onze vereniging kunt leren kennen. De activiteiten zijn enorm gevariëerd; van helium-karaoke, een ladies- en mensspecial en feesten die doorgaan in de late uurtjes tot chillen in hangmatten of banken op de borrelboot. Voor het precieze programma kun je hier kijken.

Introductieperiode

Tijdens de OWee kun je je inschrijven bij Sint Jansbrug. Na de OWee heb je een dag om bij te komen, uit te rusten en je spullen te pakken. De introductieperiode gaat van start! Tijdens je inschrijving krijg je meer informatie over de duur van deze tijd. Heb je daarna nog vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen! Dit geldt voor zowel ouders als aankomend leden.

TU Delft

Het afgelopen jaar hebben de grootste vijf verenigingen regelmatig contact gehad met het bestuur van de TU Delft. Het gedeelte van de introductieperiode die tijdens het collegejaar plaatsvindt, wordt volledig afgestemd op het rooster van de onderwijsinstelling. Er zijn bijeenkomsten met zowel studie-adviseurs als leden van het College van Bestuur. Ons gezamelijk doel is immers om de studentenstad Delft te versterken.

Voor veel eerstejaars staat de introductieperiode, net zoals de gehele start van de studententijd, bekend als een spannende tijd waar weinig over bekend is. Een deel van de programma-elementen blijft bewust geheimzinnig vanwege verenigingstraditie. De vijf grootste verenigingen in Delft hebben gezamelijk met de TU Delft een Code of Ethics opgesteld om duidelijk te maken waar we voor staan en wat onze normen en waarden zijn. Deze vind je hier.