Pand dicht in de vakantie

Liieve Leden,

Tijdens de vakantie komende week zal het pand gesloten zijn van zaterdag 4 februari t/m zondag 12 februari.
Het bestuur is dan ook niet bereikbaar.

Namens B’toverd wensen we iedereen een fijne vakantie!

Met gevoelens van Broederlijcken Liiefde,
B’toverd

Pand deels dicht tijdens kerstvakantie

Liieve leden,

De kerstvakantie is er bijna en ook wij gaan de feestdagen vieren! Daarom is het pand gesloten van 24 t/m 28 december, op 1 januari en van 6 t/m 8 januari. Tijdens deze dagen zijn we ook niet bereikbaar via de telefoon en e-mail.

Fijne feestdagen alvast!

 

Met gevoelens van Broederlijcken Liiefde,

B’toverd

Herinneren jullie je deze nog?

Lang niet iedereen weet het meer, maar precies 25 jaar geleden, vijf lustra geleden, ontwierp en bouwde Sint Jansbrug als lustrumgeschenk ‘De Nieuwe Sint Jansbrug”. Twee jaar lang lag naast originele brug ook een moderne variant. De brug bestaat nog steeds, en ligt nu bij uitspanning Knus in de De Delftse Hout. Met toenmalig ontwerper Chris Luth blikken we terug op dit moment. 

Lees verder...

Help jij Weco mee?

Elders in deze nieuwsbrief las je al over Dana, die met Milieudefensie grote bedrijven aanspoort tot klimaatactie. Ze is niet het enige oud-lid dat bezig is met het onderwerp klimaatverandering. Luc Hogervorst en Eert Hoogerwerf, die in 2019 en 2018 afstudeerden, zijn een start-up begonnen: Weco – the Wave Energy Collective. Met hun oplossing willen ze – met twee keer zo hoge efficiëntie als ‘normaal’ – energie winnen uit golven. Heb jij ideeën over de landen waarin ze dat het beste kunnen doen, of waar ze die golfenergie het beste kunnen verkopen? Laat het ze weten!

Terugblik OWee, Kamp en VT

Na twee jaar in de greep geweest te zijn van het coronavirus, heeft Sint Jansbrug eindelijk weer een normale OWee, Kamp en VT gehad. Daar hebben we van genoten. 97 potentiële leden gingen met ons op kamp, en uiteindelijk hebben we 92 mensen als vers lid geïnaugureerd.   

 

De OWee, het Kamp en kennismakingstijd kenden een aantal nieuwigheden. Zo is de vereniging sinds dit jaar samen met Proteus de trotse eigenaar van een eigen sociëteitstent. Uit nood geboren omdat de gebruikelijke huurtenten voor het kamp niet beschikbaar waren, maar op lange termijn bleek het een forse geldbesparing.

Tijdens de KMT was de welzijnsavond dit jaar nieuw. Tijdens die avond gingen externe sprekers in gesprek met onze aankomende eerstejaars over de ups en downs die bij studentenleven horen. De eerstejaars gingen ook met elkaar in gesprek over thema’s zoals mentale gezondheid, financiële situatie, studiedruk, etc. De avond werd heel positief ervaren en dus zeker voor herhaling vatbaar.

Terugblik regioborrel Arnhem

Afgelopen vrijdag 14 oktober konden we weer genieten van een regioborrel. Dit keer was het de beurt aan Arnhem, waar we bij ‘t Taphuys van heerlijke, zelf getapte, speciaalbiertjes konden genieten. Eveline (2013) en Ike (2012): ‘Leuk om bekende en onbekende gezichten te zien, met allemaal een verhaal van Sint Jansbrug. We raakten gemakkelijk aan de praat en er hing een vertrouwde sfeer. Het is grappig om tussen generaties te zien hoeveel gemeenschappelijke delers je hebt en leuk om ook nieuwe mensen in de buurt te spreken. Overigens kunnen ze qua tapafstelling nog wel wat tips gebruiken uit Delft. Groeten uit gezellig Arnhem!’

Samen kijken hoe het beter kan

Goede kans dat je het ook in het nieuws voorbij hebt zien komen: Milieudefensie liet de klimaatplannen van 29 bedrijven doorrekenen en kwam, in haar woorden, tot “alarmerende” conclusies. De milieuorganisatie ging vervolgens bij alle 29 langs om hun eigen klimaatcrisis-rapport aan te bieden. Dana Visser, sinds 2021 oud-lid van Sint Jansbrug en vrijwilliger bij Milieudefensie ging langs bij Aegon en Nationale Nederlanden.

Lees verder...

Sint Jansbrug 75 jaar!

Sint Jansbrug 75 jaar! 

Op 15 oktober is je oude studentenvereniging alweer 75 jaar geworden en dit hebben we goed afgetrapt met de Lustrum Rally. Meer dan 100 leden reisden af naar Luik  om in alle vroegte gewapend met puzzelboek te vertrekken richting het Eifelgebied en Luxemburg. 

Dit was nog maar het begin van alle festiviteiten, het lustrum vieren we groots  van 14 november tot 2 december 2022. Ook oud-leden zijn bij verschillende activiteiten van harte welkom. Hier kun je de gehele planning vinden en kaartjes kopen. Lees verder voor meer informatie!

Lees verder...
Eettafel dicht
Eettafel dicht

Eettafel gesloten vrijdag

Liieve leden en andere eettafelbezoekers,

Vanwege de lustrumrally die aankomende weekend plaatsvind zal de eettafel vrijdag 14 oktober gesloten zijn. De maandag na het weekend zal de eettafel weer geopend zijn zoals normaal.

 

Met gevoelens van Broederlijcken Liiefde,

B’toverd

 

Bestuur slecht bereikbaar vrijdagochtend

Liieve leden,

Wegens de kwartaallijkse voorraadtelling zijn wij morgenochtend, vrijdag 29 september, minder goed bereikbaar. Na de lunch pauze, vanaf 14u, kan er weer gebeld worden.

 

Met gevoelens van Broederlijcken Liiefde,

B’toverd