Eettafelmenu 10/9 – 15/9

Liieve eettafelbezoeker,

Bij deze het menu voor deze week.

We beginnen met een lekkere Mac ’n Cheese op de maandag; vervolgens hebben we op de dinsdag een lekkere en simpele oudhollands AVG’tje; dan reizen we op de woensdag af naar onze spaanstalige vrienden voor een heerlijke chili con of sin carne (met of zonder vlees); Donderdag maakt onze kokkie er een lekker (preistam)potje van en als afsluiter kan iedereen genieten van een machtige groene lasagne op de vrijdag.

Eet Smakelijk!

 

Cultuur aspect KMT

Liieve website bezoeker,

Zoals menig lid al weet is de Kennismakingstijd (KMT) begonnen met vele leuke activiteiten! Waaronder een nieuwe activiteit dit jaar: De Historiedag, tijdens deze dag is er aandacht besteed aan de geschiedenis en de cultuur van Delft. Hierbij is er in samenwerking met filmhuis Lumen, expositieruimte 38CC, koffiehuis Uit de Kunst en ’t Prinsenhof een dag neergezet waarin de KMT-lopers veel hebben geleerd over Delft maar ook bijgedragen hebben aan deze mooie stad. Zo hebben zij een werk gemaakt die antwoordt op de vraag waar ze vandaan komen, en deze zijn neergezet in de telefooncelexpositie van koffiehuis Uit de Kunst, te zien op de Oude Delft 140.

[In de foto is de telefooncelexpositie van Uit De Kunst te zien]

Deze werken staan hier tot donderdag, en daarna gaat een deel ervan door naar de aankomende expositie van 38CC: “Beyond Memories”, op de Papenstraat 6 (2611JB, te Delft).

Graag willen wij 38CC, Uit de Kunst, ’t Prinsenhof en Lumen bedanken voor deze mooie samenwerking, waarbij zij bijdragen aan de aansluiting van de nieuwe Delftenaren tot de stad en de nieuwe Delftenaren bijdragen aan de cultuur van de stad.

Met vriendelijke groet,

B’stormd
Bestuur der D.S.V. Sint Jansbrug

 

Opening Eettafel & storing menu’s

Liieve eettafel bezoeker,

De eettafel is weer open!

Helaas heeft onze website op dit moment een storing, daarom kan je het menu voorlopig tussen de berichten op deze pagina vinden.

 

Pand dicht dit weekend

Liieve leden,

Zoals in de agenda stond is het pand dicht dit weekend. Het Bestuur is dus ook niet bereikbaar.

Met gevoelens van Broederlijcken Liiefde,
B’toverd

 

Terugblik regioborrel Amersfoort en Rotterdam

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement: de regioborrel in Amersfoort. Op 10 maart waren we te vinden in café Onder de Linde aan de Groenmarkt. Ondanks de sneeuw was er weer een twintigtal oud Sint Jansbruggers uit de omgeving Amersfoort, en een enkele enthousiasteling van verder weg. Amersfoort heeft al jaren een enthousiaste groep oudleden die elkaar regelmatig spreken, maar er waren ook oudleden die recent naar Amersfoort verhuisd zijn. Tips voor goede kroegen, lekker ijs, basisscholen en de huizenmarkt werden dan ook gretig gedeeld.  Met een tiental oudleden genoten we van Onder de Linde’s  lasagne, waarna de rest aansloot voor de borrel. Antje (1997), initiatiefnemer van de regioborrels in Amersfoort: ‘Mooie nieuwe ontmoetingen en bijpraten met oude bekenden. Wat mij betreft volgend jaar weer!”

Lees verder...
 

Marijn van Adrichem ontvangt Best Paper Award

Recent ontving Marijn van Adrichem voor zijn afstudeerproject de Best Paper Award van de Vervoerslogistieke Werkdagen. Oud-lid Marijn (2015) studeerde recent af bij de master Transport, Infrastructuur en Logistiek van Civiele Techniek. In zijn paper identificeert hij de meest kansrijke vormen van datadelen die passen bij de aard van de transportsector. In de containersector wordt steeds meer datagedreven gewerkt, al blijft het lastig om de vele betrokken partijen mee te krijgen. In een case study over containers in de haven van Rotterdam stelde Marijn een raamwerk op voor het delen van data in deze industrie. De jury beoordeelde de inzendingen van 20 kandidaten en koos voor het paper van Marijn vanwege  zijn zorgvuldige analyse en toegankelijke schrijfstijl. Je kunt Marijns paper hier lezen.

 

Interview met Ann, lid van het 60e VeRa-bestuur

Misschien kan je je het nog wel herinneren: de VerenigingRaad, oftewel de VeRa. Deze instantie bestaat al bijna net zo lang als Sint Jansbrug en al sinds het begin is onze vereniging een onderdeel hiervan. Hoewel het vroeger vooral een overleggroep was, draagt de VeRa tegenwoordig veel actiever bij aan de professionalisering en positionering van de aangesloten verenigingen. In deze editie van de nieuwsbrief spreken we Ann Withaar . Ann bekleedde vorig jaar in het 60e bestuur van de VeRa de functie Commissaris TU. 

Lees verder...
 

Interview met Marcel Harinck, provinciale statenlid

Marcel Harinck (HJC Roedel ’13, Plunk) is jong-oud-lid en na de verkiezingen van maart geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten in Utrecht. ‘Ik heb een enorm actieve studententijd gehad.. In Delft was ik gemeenteraadslid namens STIP, maar toen ik in november 2021 in Utrecht ging samenwonen met mijn vriendin, moest ik stoppen bij de raad. Na de verhuizing begon het politiek toch weer te kriebelen en ben ik bij D66 aan de slag gegaan.’

Lees verder...
 

Even voorstellen: nieuw OLV-bestuur

Enkele maanden geleden is een groot deel van het bestuur van de Oudledenvereniging gewisseld, waarbij er vier nieuwe bestuursleden zijn aangetreden. Tijd om hen even voor te stellen! Om alvast een beetje kennis met ze te maken, hebben we ze gevraagd door middel van een quote te vertellen waarom ze graag OLV-bestuur wilden worden.

Lees verder...
 

Oud-ledennieuwsbrief: Stichting Continuïteit kent drie beurzen toe

In 2022 kende de Stichting Continuïteit Sint Jansbrug drie beurzen toe aan leden die zich inzetten voor de vereniging, maar die niet in aanmerking komen voor de zogenaamde ‘bestuursbeurzen’ of ‘commissiemaanden’ van de TU Delft. Deze leden studeren namelijk aan een hogeschool of andere universiteit. Het ging in 2022 om één bestuursbeurs en twee commissiebeurzen.
De stichting Continuïteit is opgericht in 2019 om verenigingsbestuurders te ondersteunen die de bestuursbeurzen toegekend aan de vereniging mislopen. Op die manier wil de stichting de continuïteit van de vereniging borgen, als deze ondersteuning van bestuurders vanuit de TU Delft om welke reden dan ook wegvalt. Dit jaar is besloten om ook leden te ondersteunen die zich in een grote commissie inzetten voor de vereniging, maar die niet in aanmerking komen voor de bijdrage door de TU Delft (de zogenoemde ‘commissiemaanden’). Meestal is de eenvoudige reden dat zij niet studeren aan de TU Delft. De oudledenvereniging vult de reserves van de stichting dit jaar weer aan. 

Voor meer informatie over de doelen van deze stichting, kan je via deze link het oude artikel nog even teruglezen. Het fonds is initieel gevuld met bijdragen vanuit de vereniging, de oudledenvereniging en individuele oudleden.