Katharsis speelt: Een Midzomernachtsdroom

Een Midzomernachtsdroom is een sprookjesachtige stuk van William Shakespeare, waarin de thema’s liefde, metamorfose, betovering en natuur centraal staan. Het verhaal speelt deels in het oude Athene en deels in het bos. Het beschrijft drie verhalen, die met elkaar zijn verbonden door de naderende bruiloft van hertog Theseus en amazonekoningin Hippolyta. De eerste verhaallijn gaat over edelen uit het oude Athene, waarbij complicaties ontstaan doordat de uitgehuwelijkte Hermia verliefd is op een ander. De tweede verhaallijn gaat over een groep werklui die in het bos een stuk repeteren, dat opgevoerd zal worden bij de bruiloft van Theseus en Hippolyta. Het dreigt helemaal mis te gaan als een van de acteurs een metamorfose ondergaat. De derde verhaallijn gaat over elfen in het bos, waarbij de natuur uit balans raakt door een ruzie tussen elfenkoning Oberon en elfenkoningin Titania. De vele verwikkelingen, de metaforische teksten en de surrealistische gebeurtenissen maken dit een spectaculair en boeiend stuk, en dat al meer dan 400 jaar!

De voorstellingen vinden plaats op 13, 14 en 15 november 2008. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 8 euro per stuk en zijn ook online te bestellen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee