Wetsvoorstel langstudeerders onrechtmatig

Uit onderzoek van advocatenkantoor Stibbe, in opdracht van het ISO, de LKvV en de LSVb, blijkt dat het wetsvoorstel over de boete van 3000 euro per jaar voor langstudeerders onrechtmatig is. Dit nieuws is zojuist naar buiten gebracht in een persbericht door het ISO.

Volgens het rapport is de verhoging van het collegegeld met 3000 euro in strijd met het rechtszekerheidsbeginsel. Ook is de verhoging van het collegegeld een belemmering van de toegankelijkheid van het hoger onderwijs. De Nederlandse regering heeft zich middels een internationaal verdrag verbonden aan de geleidelijke invoer van kosteloos hoger onderwijs voor iedereen. Deze twee zaken staan haaks op elkaar.

Deze nieuwe inzichten verhogen de kans dat de eerste kamer niet akkoord kan gaan met het wetsvoorstel in de huidige vorm. Mocht ondanks dit het wetsvoorstel toch doorgang vinden in de tweede en eerste kamer, dan kan de gang naar de rechter als een volgende stap beschouwd worden.

Nota bene: Deze progressie in de acties tegen de langstudeerders maatregelen is tot stand gekomen door het harde werken van Marco Mout die dit jaar zitting neemt in het ISO. Marco, bedankt!

 

Reacties

Er zijn 0 reacties. Log in om ze te bekijken en zelf te reageren.

Praat zelf mee