Persbericht parkeren fietsen spoorzone

Het volgende persbericht is uitgegaan vanuit Gemeente delft en Spoorzonde Delft:

Om Station Delft tijdens de bouwwerkzaamheden voor iedereen veilig, bereikbaar en leefbaar te houden start de Gemeente Delft met een grootschalige fietsparkeercampagne. Fietsers worden door middel van een informatiecampagne (o.a. bouwdoeken, informatieborden, zadelhoesjes en fietshangers) verzocht hun fiets in de daarvoor bestemde fietsparkeerzones te plaatsen. De zones zijn duidelijk zichtbaar door middel van belijning.

Extra fietsparkeerplaatsen

Er zijn 600 extra fietsklemmen geplaatst dichtbij het station zodat iedereen zijn fiets kan stallen waar dit is toegestaan.

Dagelijkse handhaving op fout en onveilig geparkeerde fietsen

Fietsen die toch nog op een verkeerde plek staan maar niet zijn vastgeketend, worden naar een fietsparkeerterrein aan het Nijverheidsplein gebracht, voorbij het busstation en de Prinses Irenetunnel. Vastgeketende fietsen worden losgeknipt en verplaatst naar een depot.

Fietsers die hun fiets willen ophalen uit het depot maken hiervoor een afspraak met de Gemeente Delft via telefoonnummer 14015. Meer informatie staat op: www.delft.nl/delftfietst

 

Reacties

Er zijn 0 reacties. Log in om ze te bekijken en zelf te reageren.

Praat zelf mee