Waarom Sint Jansbrug?

700 leden: actief

Sint Jansbrug heeft met 700 studenten de ideale grootte. We kunnen een festival voor 1000 man organiseren, organiseren we de grootste internationale studenten zeilwedstrijd: de ZeeZeilRace en hebben we 15 onderverenigingen variërend wielrennen en voetbal tot schaken en cabaret. Toch zijn we klein genoeg om iedereen snel te leren kennen en daardoor een geweldige sfeer neer te zetten.

En toch intiem..
Sint Jansbrug heeft “maar” 700 leden, dit zorgt voor een intieme en gemoedelijke borrelsfeer. Borrels zijn vrijblijvend. Meestal borrel je met je jaarclub op dinsdag in de sociëteit. De bar op Sint Jansbrug is 5 dagen per week voor iedereen open. In de sociëteit van Sint Jansbrug wordt altijd muziek gedraaid en is voorzien van vier taps: twee jupiler en twee speciaal bier taps. Uit de speciaal bier taps stromen iedere week twee andere biertjes. Ook beschikt de sociëteit over een behoorlijk assortiment speciaal bier op fles, sterk en beschikt het over de grootste verzameling whiskey van Delft. Zo is er voor ieder wat wils!

Ongedwongen
Sint Jansbrug kent buiten keuken staan als sjaarsch, contributie betalen en de introductietijd doorlopen weinig verplichtingen. Dat merk je ook aan de sfeer op de borrelvloer: deze is ongedwongen. Op Sint Jansbrug kom je zo vaak je wilt: vijf dagen per week of een keer in de twee weken. Op Sint Jansbrug drink je wat je wilt: (speciaal)bier, fris of mixjes. Op Sint Jansbrug betaal je dus ook niet voor andermans drank en wordt je nooit door anderen verplicht te gaan zuipen. 

Divers en open
Iedereen zal zijn plek vinden op Sint Jansbrug. De grote verscheidenheid aan leden of je nou jasje dasje wilt borrelen of in je korte broek. De een zit het liefst zo lang mogelijk op Oele terwijl de ander het liefst bier aan de bar drinkt, en deze leden zitten bij elkaar in de jaarclub, commissie of gilde.

Daarnaast worden op Sint Jansbrug verschillen tussen mensen gewaardeerd. Het maakt niet uit wat je achtergrond, politieke voorkeur, geaardheid etc. is, iedereen kan zijn of haar plek op Sint Jansbrug vinden.

Introductietijd
De introductietijd van Sint Jansbrug bestaat uit 2 delen: kamp en de vt. Het doel hiervan is dat je elkaar en de vereniging leert kennen. Op kamp volg je een intensief programma, slaap je weinig, wordt je vies en leer je je jaargenoten kennen door de activiteiten. Elke avond ben je “vrij” en kun je met je jaargenoten en leden borrelen. Bij de introductietijd wordt je nooit individueel aangesproken. Samen met je jaargenoten word je lid, niet alleen!

De VT begint de donderdag en vrijdag na kamp. Daarna wordt je 2 a 3 avonden per week op Sint Jansbrug verwacht, daarnaast ook 2 weekenden. Tijdens de VT leer je op een leuke manier je jaarclubgenoten en ouderejaars kennen: commissieavonden, onderverenigingen avonden, tapcursus en feesten. Aan het eind van de VT vorm je je jaarclub waarmee je heel je studententijd verbonden blijft. Samen borrelen, studeren of zelfs op vakantie. Uniek bij Sint Jansbrug is dat je ook gemengde jaarclubs kunt vormen.  

Voor eerstejaars: commissies, studie. 
Voor eerstejaars is er Sint Jansbrug veel te doen! Naast de borrels met je jaarclub zijn er verschillende commissies die je ook als eerstejaars al kunt doen. Denk aan het organiseren van de ouderdagen voor alle eerstejaars, een oud en nieuw feest of de DJ commissie van Sint Jansbrug. Op vrijdag is het mogelijk om je eigen feestje te organiseren op onze zolder: Oele! Naast alle feestjes en borrels biedt Sint Jansbrug een, in overleg met de TU opgesteld, studievolgprogramma. Dit programma is erop gericht dat alle eerstejaars leren hun studie met Sint Jansbrug te combineren. Sint Jansbrug biedt ook eendaagse opfriscursussen. Super handig om voor een tentamen nog even de hele stof uitgelegd te krijgen door een paar ouderejaars leden!

Je studententijd wordt pas compleet als je ook in een echt studentenhuis woont. Sint Jansbrug heeft meer dan 60 verenigingshuizen waar Sint Jansbruggers met elkaar samenwonen. Het is dus goed mogelijk dat jij binnen de kortste keren ook in een van deze huizen terecht komt!

In het kort:

  • 700 leden: actief en nog steeds intiem
  • Divers: veel verschillende leden, die samen borrelen en commissies doen
  • Open: verschillen worden juist gewaardeerd
  • Ongedwongen: weinig verplichtingen, geen kledingvoorschriften, je beslist over je eigen geld
  • Veel mogelijkheden voor eerstejaars: jaarclubs, commissies, onderverenigingen

 

Reacties

Er zijn 0 reacties. Log in om ze te bekijken en zelf te reageren.

Praat zelf mee