Foto: fotoboek OD54

Aflossing lening familie Vos

Een kleine mijlpaal voor de Stichting, de eigenaar van de panden van Sint Jansbrug – inclusief ons kersverse studentenhuis OD 54. Eind vorig jaar kon de Stichting de lening bij de familie Vos aflossen. Daarmee werd het buurpand een flink stukje meer ‘van ons’.

De lening van de familie Vos was bij de aankoop nodig om de financiering rond te krijgen en bestond uit een bedrag van 250.000 euro met een looptijd van 7 jaar, tegen een rente van ruim 4 procent. De stand van de financiën stelde de Stichting in staat de lening nu al, na ruim 2 jaar geheel af te lossen en zo ruim 20.000 euro aan rente te besparen. Bovendien vervalt hiermee het mogelijke beslag dat de schuldverlener op het pand zou kunnen leggen. Het nu nog resterende deel van financiering bestaat voor het grootste deel uit de langlopende hypotheek van het Nationaal RestauratieFonds NRF, en voor de rest uit leningen van oudleden.

O ja: van de verbouwing van OD54 is een prachtig fotoboek gemaakt met het hele verhaal over de aankoop, verbouwing en het resultaat. Geïnteresseerd? Mail even met de vicepresident@sintjansbrug.nl.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee