Foto: Amnesty schrijfmarathon

Amnesty Schrijfmarathon op SJB

Wie denkt dat de moderne student niet sociaal bevlogen is, die heeft het mis. Sint Jansbrugger Charlotte Duynstee zet zich al haar hele leven in voor Amnesty. Nu ze in Delft studeert, organiseerde ze op zaterdag 10 december in de eetzaal een internationale schrijfmarathon. En dat deed ze gelijk goed: de kersverse burgemeester van Delft opende deze schrijfmarathon en schreef zelf ook een aantal brieven.

Elk jaar organiseert Amnesty over de hele wereld een schrijfmarathon, waaronder voor de tweede keer ook in Delft. Sint Jansbruggers en Delftenaren kwamen zaterdag langs om te schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan: mensen die worden gediscrimineerd, gemarteld of ten onrechte gevangen zitten. Volgens Charlotte is het niet voor niets: ‘Het is belangrijk dat deze brieven worden geschreven. Het heeft ook echt zin want je ziet dat er hierdoor mensen uit de gevangenis komen. Samen hebben we dit jaar 155 brieven geschreven, hopelijk helpt het ook nu.”

Burgemeester Van Bijsterveldt was erg te spreken over het initiatief, de marathon op Sint Jansbrug is wat haar betreft zeker voor herhaling vatbaar. Ze gaf aan dat ze niet alleen het doel belangrijk vond, maar ook het feit dat studenten en ‘gewone’ Delftenaren zich inzetten voor een gezamenlijk doel. Die verbondenheid is volgens haar in een studentenstad zoals Delft zeer waardevol.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee