Na 5 jaar weer een nieuw biercontract

Van alle moeilijke besluiten die een studentenvereniging moet nemen, is er maar een het allermoeilijkst: welk bier drinken we? Want tja, alle mooie PR ten spijt, met het opdrinken daarvan zijn Sint Jansbruggers nog steeds vrij veel tijd kwijt. Daarnaast heeft kan de keus flinke financiële consequenties hebben, want biermerken willen nog steeds graag studentenverenigingen als klant en doen dus scherpe aanbiedingen. Sint Jansbrug heeft al heel wat biermerken gehad: <overzichtje? Ga ik even navragen bij het bestuur morgen!>, maar welke zou het worden voor de komende vijf jaar? Op 25 oktober vertrok een grote groep Sint Jansbruggers naar de boot van de waterscouting aan de Rotterdamseweg, voor de speciale Bier BLV. Een externe locatie was nodig zodat meer leden de BLV bij konden wonen en hun stemverklaring konden afleggen. Na veel onderzoek en een ruim 5 uur durende vergadering met meerdere stemrondes was de uitslag helder: Hertog Jan.

Voorafgaand aan de BLV speelde ‘’ Werkgroep BIER’ maandenlang verschillende brouwers tegen elkaar uit, zodat de leden konden stemmen over scherpe aanbiedingen van vijf verschillende merken: Kornuit, Grolsch, Bavaria, Hertog Jan en Jupiler. Het is een tikkie genant wel, maar de verenigings-Facebookgroep was nog nooit zo druk. Leden voerden verhit campagne voor hun voorkeursmerk, vaak met zelfgemaakte afbeeldingen.

Er bleken er al snel 2 kampen te ontstaan: leden die kozen voor het bier dat financieel het meest aantrekkelijk voor de vereniging was en leden die kozen op basis van smaak. Vooral voor de tweede groep werd dan ook een blindproeverij georganiseerd, want wie zegt dat het ene bier beter smaakt dan het andere, moet ook kunnen bewijzen dat ze blind het verschil proeven. Helaas bleek dat niet helemaal het geval te zijn: van de 105 deelnemers wisten slechts 5 mensen alle bieren goed te benoemen.

Na vele discussies is dus uiteindelijk gekozen voor Hertog Jan, wat toch financieel niet het meest aantrekkelijk was, en het afronden van het contract ging zelfs zo soepel dat er niet sinds 1 januari 2017, maar al sinds begin november Hertog Jan uit de tap stroomt. Voor sommige oudleden: weer uit de tap stroomt. O ja: een vaasje Hertog Jan kost €0.90. Dat je het weet.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee