Foto: OLV met deelnemers

Dragon’s Den

Dit jaar organiseerde de Oudledenvereniging voor de derde keer een Dragon’s Den. Dit jaar was er een bedrag van 2200 euro te verdelen over meerdere goede ideeën. Net als voorgaande jaren mocht het OLV bestuur beslissen welke ideeën een bijdrage vanuit de OLV kregen en dat was dit jaar nog een hele opgave: er waren ontzettend veel leden die graag hun idee wilden pitchen.

14e lustrum

De vereniging bestaat eind 2017 al weer 70 jaar en dat betekent dat het tijd is voor twee weken lustrumfeest! Het 14e lustrumbestuur heeft, na een goede pitch, van het OLV bestuur 1000 euro gekregen. In eerste instantie om een externe locatie te kunnen bekostigen. Maar nu deze niet doorgaat is het geld voor de aankleding van het pand tijdens het gehele lustrum.

Racen in de sociëteit

Met het lustrum in zicht, betekent het dat er weer een rally aankomt. Sinds een aantal jaar is het gebruikelijk om voorafgaand aan de Dies Natalis een rally te houden met opdrachten om de route te ontcijferen en een eindbestemming iets over de grens. Arjan Vonk heeft namens de Lustrum Rally commissie het OLV bestuur overtuigd 150 euro te doneren aan een interactieve promo-activiteit. Leden kunnen binnenkort tegen elkaar racen met behulp van simulatieracestuurtjes, die direct feedback geven, waardoor het voelt alsof je echt aan het racen bent. Maar dat is nog niet eens alles, want de commissie heeft zelf een parcour gemaakt wat menig Sint Jansbrugger bekend voor zal komen.

Nieuwe boot voor Leukotheia

Nog geen twee jaar geleden schafte D.S.Z.V. Leukotheia een houten 16 kwadraats zeilboot aan, maar helaas is deze nu niet meer zoals hij hoort te zijn. Om de verrotte boot te vervangen, klopte Leukotheia aan bij het OLV bestuur en kreeg van hen 700 euro voor een nieuwe boot. Enige voorwaarde? Dat ze deze boot beter onderhouden dan de vorige of eigenlijk direct kiezen voor een boot van kunststof

Nieuwe keukenspullen voor Mess

Ook Mess heeft de ‘Dragons’ weten te overtuigen en kreeg 200 euro voor nieuwe keukenspullen, die ook een beetje voor Kokkie/Mirjam zijn. Zo kan nu eindelijk de staafmixer vervangen worden, die meerdere keren kortsluiting veroorzaakt heeft en zwart zag van de schroeiplekken.

Buren naar LKF

Een andere lustrumcommissie die een goed idee had, was die van het Lustrum Klein Festival. Het LKF is een nieuwe activiteit in het lustrumprogramma en is ontstaan uit de samenvoeging van de Lustrum Culturele dag en het Symposium. De commissie kreeg van het OLV bestuur een bijdrage van 150 euro om een aantal buren van de vereniging en artiesten vrijkaarten te kunnen aanbieden voor het LKF.

Maar wie hebben er dan helaas geen geld gekregen?

Nog vier andere ideeën zijn voorbij gekomen, waar de Dragons minder vertrouwen in hadden. Zo wilde het gilde Plunk graag een eigen sinaasappelpers, maar net als de ijsblokjesmachine van vorig jaar kreeg dit idee geen steun van het OLV bestuur. 
Thijs de Vries kwam langs met een idee voor geluidsisolerende platen in de achterzaal, maar wist met zijn presentatie niet het OLV bestuur te overtuigen.
Thomas van Biemen wilde graag een gala organiseren voor alle eerstejaars van het convenant, om integratie tussen het RSG, SSR-Leiden en Sint Jansbrug te bevorderen. Een goed idee, maar dat het gala in de Verenigingtijd zou moeten plaatsvinden, zorgde ervoor dat het geen steun ondervond vanuit het OLV bestuur. De VT is immers al ontzettend druk.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee