FOTO: Symposium

Symposium: Ambitie, de lat kan hoger.

Op donderdag 9 maart organiseerde Sint Jansbrug voor het eerst sinds lange tijd weer een symposium. Het thema van deze avond in het Science Centre van de TU Delft was ‘Ambitie, de lat kan hoger’. 120 studenten en medewerkers van de TU bezochten het symposium, waaronder – door de goede promo- waren er ook veel studenten van buiten de vereniging.

Het doel van de avond was om studenten te enthousiasmeren. Hoe kan je ambitie aanwakkeren en gebruiken tijdens je studententijd? Ga je studeren om je te ontwikkelen naar je potentie en niet alleen om het papiertje te behalen? De TU Delft kwam met deze open vraag naar de studentenverenigingen en op dit thema sprong de studiebegeleidingscommissie BOSS van Sint Jansbrug mooi in.

Onder begeleiding van de dagvoorzitter dr. ir. Wim Thijs vertelden 4 inspirerende sprekers hun verhaal. Nick Overkamp is toproeier bij LAGA en lichtte zijn drive om te roeien toe. Hoe ga je om met alle tegenslagen die je te verduren krijgt als je voor de top gaat? De ondernemersdrift van Ide Swager en Menno Gravemaker sprong eraf bij het verhaal over Momo Medical, hun startup van Yes!Delft. Zij zorgen voor een goedkope techniek om doorligplekken in ziekenhuizen te verhelpen. Chris de Ruijter van Leap The Innovation Agency toonde de ambitie van zijn eigen bedrijf, maar ook van de bedrijven die ze adviseren. Kelbey Wheeler vertelde over zijn ervaringen en de structuur binnen het Dreamteam Nova Electric Racing. Dagvoorzitter Wim Thijs liet zien waarom hij de Dreamhal heeft opgericht en waarom deze zo goed is voor de Delftse student. Het was een geslaagd symposium en een mooie kans voor de vereniging om zich van een nieuwe kant te laten zien.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee