FOTO: Sfeerimpressie Festival Aangeschoten Wild

Terugblik Festival Aangeschoten Wild 2017

Alweer eventjes geleden, op vrijdag 31 maart de negende editie van Festival Aangeschoten Wild van start. Sinds 2008 organiseert Sint Jansbrug jaarlijks een groot cultuur en muziekfestival op het terrein van Lijm&Cultuur aan de Schie in Delft. Het Festival trekt elkaar zo’n duizend bezoekers waarvan veel van buiten de vereniging. FAW heeft een reputatie om bandjes te programmeren voor ze echt bekend worden. Zo stond bijvoorbeeld Chef’s Special er in 2009, vlak voor ze via De Wereld Draait Door landelijk bekend werden.

Ook dit jaar kijkt de organisatie  terug op een geslaagd festival: “De weersvoorspelling was goed en op een korte regenbui na was het een prachtige dag met gave optredens, een goede sfeer, en enthousiaste artiesten, bezoekers en vrijwilligers” vertelt organisator Wietske. Met Festival Aangeschoten Wild is het festivalseizoen met een klapper geopend!

Half 4 ging het festival los en in het Jachthuis is er afgetrapt door opkomend Delfts talent. Kort daarna openden ook het Schietheater – het nieuwe cultuurpodium – met cabaret en dans en de Muziekfabriek, het grootste podium van het festival, met Princeton. Later op de dag gingen de bezoekers los op Dr Justice & The Smooth Operators, Radio Eliza en Knarsetand. “De artiesten trokken veel bezoekers naar de zalen,” vertelt Wietske, “en door het lekkere weer waren er ook buiten veel mensen te vinden.”

Van tevoren kondigde de organisatie al grote veranderingen in de terreinindeling en de line-up aan. Zo sloot de Muziekfabriek af met een DJ programmering bestaande uit onder andere Geck-o en OIJ, was op het terras een vuurplaats met marshmallows en akoestische muziek en kreeg het cultuurpodium een eigen zaal. “Alle veranderingen waren een groot succes!” vertelt Wietske. “De DJ programmering trok veel bezoekers en ook de vuurplaats was de hele avond druk bezocht.” In het Schietheater zorgden twee dansoptredens van HALTE 6 met tussendoor een lezing over dans door Emmeline Mooij voor een unieke ervaring waarbij bezoekers met andere ogen naar dans leerden kijken. Ook zorgde het duo Maartje & Kine, dat al eerder op het festival heeft gestaan, met grappige verhalen en hilarische liedjes weer voor een overvolle zaal.

Alle bezoekers hebben genoten van de grote diversiteit aan artiesten op het festival en ook de artiesten zelf hebben laten weten het festival, de backstage en het publiek fantastisch te vinden! “We zijn allemaal erg tevreden met de negende editie van Festival Aangeschoten Wild”, vertelt Wietske. “We kijken uit naar de jubileumeditie in 2018!”

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee