Foto: Van Bijsterveldt bij de Open Eettafel

Van Bijsterveldt bij de Open Eettafel

De Open Eettafel van Sint Jansbrug heeft het afgelopen jaar veel aandacht gekregen. Eerder vertelden we in de nieuwsbrief over het krantenartikel en het radio-interview. Nu kwam op 10 mei de nieuwe Delftse burgemeester, Marja van Bijsterveldt, bij de Open Eettafel eten. De eettafel draait goed en heeft dit jaar naast haar 10e lustrum ook de 1,75 miljoenste bezoeker te eten gehad.

In de rij van de Eettafel kwamen veel externen een handje schudden, onder andere Cees, een vaste Eettafelbezoeker, die trots vertelde in de krant te staan. Eveline Beukers die met de rest van het bestuur Van Bijsterveldt ontving, vertelt: “Tijdens het eten hebben we het gehad over de relatie tussen de gemeente en de TU Delft, de inzet van studenten voor de stad, haar eerste maanden als burgemeester en natuurlijk het belang van de initiatieven zoals de Open Eettafel. Wij zijn heel blij dat ze zo aandachtig luisterde naar de uitdagingen voor Sint Jansbrug. Het betekent veel voor de studentenverenigingen in Delft dat we worden gewaardeerd en als een essentieel onderdeel van de stad worden gezien.” Naar aanleiding van de oproep van Van Bijsterveldt, om overal in Delft aan tafel te schuiven in de eerste maanden van haar burgemeesterschap, is ze uitgenodigd door Sint Jansbrug.

Van Bijsterveldt was al een beetje bekend met de Eettafel, want in november schreef ze in de Eetzaal mee aan de brieven voor Amnesty International. Van Bijsterveldt bewonderde tijdens de rondleiding ook de rest van ons prachtige pand. Eveline: “Sint Jansbrug was op deze dinsdagavond mooi zichtbaar met al haar leden op de borrelvloer. We hebben een goede bodem gelegd voor onze relatie.”

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee