Foto: Fietsen in Delft

Waar kan ik mijn fiets parkeren?

De gemeente Delft heeft hard gewerkt om het station goed bereikbaar te maken en nu is het de beurt aan de fietsen: het tekort aan parkeerplaatsen wordt aangepakt. De binnenstad komt op dit moment 2000 fietsparkeerplaatsen tekort en dat merken we ook bij Sint Jansbrug. We zijn daarom ook erg blij dat wethouder Lennart Harpe een voorstel hiervoor heeft geschreven en maakt plannen met ondernemers, bewoners én ook de studenten om het probleem op te lossen. Zo wordt er gedacht aan nieuwe stallingen, weesfietsen weghalen en gedeelde parkeerplaatsen (overdag voor auto’s, ‘s avonds voor fietsen). Zelf zijn we in overleg met de wethouder over meer parkeerplekken in de Nickersteeg of flexibele fietsnietjes op de Oude Delft.  Op 21 november wordt zijn voorstel in de raadsvergadering behandeld.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee