Terugblik vanuit 2018

Voor een oudejaarsconference waren ze wat laat, maar dat weerhield ze er niet van om 25 januari alsnog terug te blikken op 2017. Onder de titel “Arjan en Mark willen Anka terug” – collegelid Anka Mulder verliet de TU Delft – hielden de twee vijfdejaars een goed gevulde achterzaal bijna een uur geboeid. Lief en leed kwamen voorbij, uiteenlopend van het verenigingslustrum tot het overlijden van erelid Tim Beijer.

Het duo keek af en toe ook buiten de verenigingsmuren, met aandacht voor Vindicat, de landelijke politiek en #metoo, maar zette ook aan tot zelfreflectie. Over doorgeslagen optimalisatie, borstklopperij en het feit dat alle ereleden mannen zijn – en bijna niemand uit het hoofd weet wie. De Jansbruggers kwamen bovendien met een alternatief voor het incident dat uitgroeide tot make-up-gate: een YouTube-kanaal met een make-up-vlog door de president, “harsen met de Hori” en “het pepermuntje met de pennie”.

Maar toch: “Waar je nog blij van moet worden?! We organiseren gala’s waar meer dan 400 mensen komen en rallyweekenden voor 200 man. We hebben de grootste ongelackte bar van Europa, mensen klagen over dat er te véél activiteiten worden georganiseerd en komen hier als 7e-jaars nog steeds regelmatig. We zijn dan misschien wel niet overal het beste in, maar er is één ding wat je bij Sint Jansbrug wel het beste doet: je hebt hier de beste studententijd!”

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee