Amber aan het roer van de OWee 2018

We hebben net de eerste warme dagen van het jaar gehad en dus beginnen de zomerkriebels weer te komen. Tweedejaars-Jansbrugger Amber Luesink kijkt al uit naar het einde van de zomer: dan vindt namelijk de OWee plaats en als lid van het OWeeBestuur 2018 is ze daar nu al volop voor aan het werk.

In februari is ze tijdelijk gestopt met studeren, en nu is ze Hoofd Promotie en verantwoordelijk voor al het drukwerk. Een van de eerste deadlines die ze moet halen is die van de BINAS, het informatieboekje dat al voor de zomer naar alle (bijna 7000 potentiële) aankomende studenten verstuurd wordt. “Hierin staat alles wat je als aankomend student wilt weten”, vertelt Amber. “Hoe het is om in Delft te studeren, de geschiedenis van Delft, informatie over de universiteit, alle studie-, studenten-, sport- en cultuurverenigingen en alle andere studentenorganisaties.”

“Een van onze speerpunten deze OWee is duurzaamheid: zo heeft de BINAS dit jaar minder pagina’s, wordt al het drukwerk op fsc-papier gedrukt en kun je kiezen voor alleen een digitale versie van het programmaboekje”, zegt Amber. Verder gaan de maaltijden die overblijven naar de voedselbank en wordt er gekeken naar hoe de afvalstromen, van plastic en organisch afval, gereguleerd en hergebruikt kunnen worden. Amber, “Dit jaar gaan we voor het eerst de Duurzame Donderdag introduceren.” Op deze dag geven we  duurzaamheidsprojecten van de TU Delft, de Haagse Hogeschool en Inholland, incubator YES!Delft en duurzaamheidsproeftuin The Green Village een platform om te laten zien hoe duurzaam Delft eigenlijk is. Ook nodigen we inwoners van Delft uit, want de OWee heeft een grote impact op de stad en ze willen iets terug te doen voor de stad”.

De wens van de TU Delft om internationaler te worden is komende zomer goed te merken bij de OWee. De OWee is dit jaar niet alleen toegankelijk voor de ruim 3000 nieuwe Nederlandse bachelorstudenten, ook alle internationale bachelorstudenten gaan het volledige programma mee lopen. “Het wordt een uitdaging, want we moeten rekening houden met de capaciteit van de binnenstad. Zo wordt bijvoorbeeld het openingsfeest verplaatst van de Markt naar de campus”, weet Amber te vertellen, “maar ook alle informatie moet nu tweetalig worden gegeven”.

Het is een hele verantwoordelijkheid om het openingsfeest, de centrale opening in de Aula, de infomarkt, het presidentenforum, de verenigingendag, de backstage campus tour, de sport- en cultuurmarkt en nog veel meer te organiseren. Maar dat is juist waarom Amber OWeeBestuur wilde doen: “Ik ben in mijn eerste jaar actief geweest binnen Jansbrug (jaarclubborrels, Oele staan, Almanak gedaan). In mijn tweede jaar wilde ik buiten Jansbrug gaan kijken wat er te doen is. Ik heb heel erg genoten van mijn eigen OWee, ik wilde ‘m graag zelf eens organiseren.” Tijdens de organisatie leer je heel veel vlakken van Delft kennen: studie- en studentenverenigingen, de organisatie van de TU Delft en de gemeente.

De themapresentatie van het OWeeBestuur is ondertussen geweest en de kleuren zijn bekend. “Ik kijk er heel erg naar de thema’s van de verenigingen uit. Maar ook om de BINAS in mijn handen te hebben en om alle eerstejaars te zien genieten van de OWee.” Het belooft veel goeds, OWee 2018: ‘Jouw formule tot succes!’

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee