Aniek zet zich in voor het Rode Kruis

Na het zien van posters van Rode Kruis Studenten Delft op de TU was de interesse van vierdejaars Jansbrugger Aniek gewekt, wat is dit voor organisatie en kan zij er wat betekenen? Vrijwel meteen kreeg ze een bestuursfunctie aangeboden, die ze met twee handen aangreep. Nu, een half jaar later, is ze druk bezig met het vormen van een connectie tussen studenten in Delft en het Rode Kruis.

“Het Rode Kruis Studenten Delft is erop gericht om jongvolwassen vrijwilligers en studenten te betrekken bij het vrijwilligerswerk van het Rode Kruis”, legt Aniek uit. “Onder studenten zijn we nog niet zo bekend, maar het doel is om daar verandering in te brengen en studenten aan te moedigen om zich meer in te zetten voor de maatschappij.” Aniek en haar twee bestuursgenoten hebben dit jaar hierin al flinke sprongen gemaakt. “We organiseren activiteiten waarmee studenten inwoners uit de regio helpen, op het gebied van evenementenhulp, voorlichting of fondsenwerving.” In samenwerking met de gemeente, het ziekenhuis en studentenverenigingen zetten Aniek en consorten bovendien een project omtrent alcoholvoorlichting voor studentenverenigingen op. Binnen Delft doet ook Jansbrug mee, maar belangrijker voor Aniek is dat “de actie landelijk door alle andere studentenorganisaties van het Rode Kruis is opgepakt.

Aniek’s belangrijkste taak is fondsenwerving. “Maar, omdat we maar met zijn drieën zijn doet iedereen eigenlijk van alles”, aldus Aniek. Het grootste event van afgelopen jaar – de Rode Kruis Week – was voor haar echter een bijzonder drukke periode. De week was voornamelijk bedoeld om hun nieuwe organisatie op de kaart te zetten en om geld op te halen voor het Rode Kruis. Trots terugkijkend: “Van 12 tot en met 15 juni vonden onder andere een lunchlezing van ‘The Humanitarian Technology Lab’, twee reanimatiecursussen en een maphaton, een wedstrijd voor het maken van kaarten in noodgebieden, plaats”. Een andere actie waar Aniek veel voldoening uit heeft gehaald is de ‘Tulp voor Hulp’ actie. In samenwerking met de Albert Heijn werd er voor elke verkochte tulp een euro aan het Rode Kruis gedoneerd.

Aniek hoopt dat Rode Kruis Studenten Delft komende jaren veel bekender zal worden onder studenten. Extra mooi zou het wat haar betreft zijn als ze een soort database van vrijwilligers kunnen opzetten, zodat elk Delfts evenement die mensen om hulp kan vragen. Het nieuwe bestuur zal zich volgend jaar gaan focussen op het uitbreiden van de organisatie, met als doel studenten te kunnen voorlichten, verbinden en inspireren. Aniek zal hier  betrokken bij blijven, al dan niet als commissielid.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee