Voetgangers in het nauw

Heb je ooit op een festivalterrein gestaan en gedacht: ‘het wordt hier wel erg druk, is het nog wel veilig?’. Dorine Duives (oud-lid) heeft een groot voetgangersexperiment georganiseerd om meer kennis te verzamelen over de capaciteit van evenemententerreinen. Meer dan 300 participanten, onder wie een aantal huidig leden, hebben gezamenlijk een festival nagebootst. Gekleed in witte T-shirts en een rode pet liepen ze meerdere keren tegelijk door een nauwe gang of kruising. Dit experiment genereert nieuwe inzichten in wanneer, hoe en waarom grote mensenmassa’s op festivals tot stilstand komen. In het komende jaar zullen de videobeelden worden omgezet in kennis die door evenementen ingezet kan worden om de menigte nog beter te managen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee