Spekkies en sensoren

“Weet jíj wat dichtheid is?” Dat was de openingszin van Eric Stricker, oud-Jansbrugger en medeoprichter van start-up BrewBrain, op de door de TU Delft voor jong en oud georganiseerde wetenschapsdag 2018. Samen met drie compagnons ontwikkelde hij een sensor – een soort dobber – waarmee bierbrouwers hun brouwproces in de gaten kunnen houden. “Via een versnellingsmeter bepalen we onder welke hoek de sensor in de vloeistof ligt. Op basis daarvan leiden we de dichtheid af en weet een brouwer bijvoorbeeld hoe het met de gisting gaat. Of weten we, zoals vandaag, of de sensor in kraanwater, in zout water of in zonnebloemolie ligt”, vertelt Eric enthousiast. Een simpel voorbeeld, maar stiekem ook een met symbolische waarde: de heren kijken namelijk verder dan de wereld van bier brouwen alleen.

Beschermde inhoud

De rest van dit nieuwsbericht is afgeschermd. Log in om verder te lezen.

Heb je nog geen account maar ben je wel (oud-)lid van D.S.V. Sint Jansbrug? Meld je dan direct aan.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee