Studenten brengen cultuur naar studentenkamers

Met een piano-ligconcert in het ene huis, een Haagse Rock’N’Roll band in OD54 en wel 300 verkochte kaartjes, is Stukafest (het festival dat optredens bij studenten thuis organiseert) Delft zeker geslaagd dit jaar.  In het Stukafestbestuur van Delft zat Abel Matser, vijfdejaars Jansbrugger, die er verantwoordelijk was voor de selectie van de locaties.

In Delft vond het jaarlijkse huiskamerfestival dit jaar voor de 10e keer plaats. “Stukafest brengt elk jaar weer unieke cultuur naar verschillende studentensteden door heel Nederland” zegt Abel. Bezoekers kunnen in drie verschillende rondes zelf kiezen welke acts ze bezoeken. 

Het Stukafest festival biedt vaak een bijzondere variatie aan acts en mensen. Zo stond er in OD54, het studentenhuis van Sint Jansbrug, een echte Haagse Rock’N’Roll band. Daarnaast vonden er in nog 16 andere enthousiaste studentenhuizen acts plaats. Een hele operatie waarvoor Abel bij 30 verschillende studentenhuizen langs is geweest om een kijkje te nemen.

Abel: “Een heel vette act was rapper Tastic die optrad in de oude soos van Virgiel in OD18. Hij was zelf een echte showman, maar je merkte dat de huisgenoten ook heel enthousiast waren en dat bracht een fantastische sfeer. Één van de huisgenoten heeft zelfs een stukje op het podium gerapt, toen ging het hele publiek los”. 

De grote invloed die de studentenhuizen hebben op de sfeer tijdens de acts, was voor Abel de reden om binnen het bestuur voor de functie ‘Kamers’ te gaan. Abel: “Voor de studenten van de gekozen woningen is het heel leuk: je hoeft alleen maar in je eigen huis aanwezig te zijn en dan vindt er een feestje plaats. Andere huizen bezoeken is trouwens ook heel tof. Je komt echt bij studenten thuis en ziet hoe ze wonen”. 

Abel heeft er bewust voor gekozen om buiten zijn bubbel te stappen en meer ervaring op te doen. Stukafest is voor hem de goede plek om nieuwe mensen en dingen te ontdekken. “Vooral op het gebied van communicatie ben ik persoonlijk veel gegroeid. Zo kan ik nu bijvoorbeeld veel handiger contact maken met een doel, zoals artiesten boeken of contact met mensen die willen helpen”, zegt Abel. 

Het bestuur doen is een vorm van netwerken die Abel zeker aanraadt: “Twee bestuursgenoten zijn na Stukafest meteen doorgegaan naar 3voor12 Delft. Voor elke student die iets wilt doen in de muziekwereld of in de theaterwereld is zoiets een ideale start, want je bouwt op een leuke manier een prachtig netwerk op.” 

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee