Eindelijk weer open

Op 15 juni was het eindelijk zo ver, de eerste borrel in de Sociëteit. Het bestuur en de leden keken al weken uit naar dit speciale moment. Effie, huidig Commissaris Extern, vertelt: “Afgelopen weken hebben we samen met een werkgroep hard gewerkt aan een protocol voor de opening van de vereniging. We hebben hiervoor dezelfde richtlijnen gebruikt als cafés.” Dit betekent van te voren reserveren, vaste looproutes en zitplaatsen en uiteraard dit alles op anderhalve meter. Dit zijn natuurlijk wel ander soort borrels dan leden normaal gewend zijn. David van den Ouden, derdejaars én aankomend bestuurslid, heeft al meermaals zo’n anderhalve meter meegemaakt als CvB’er: “De borrels zijn nu veel korter, als CvB’er ben je nu in het pand van acht tot een. Ik voelde me soms wel een beetje een politieagent, je moet iedereen goed in de gaten houden en af en toe waarschuwen.” De borrels worden gelukkig wel door veel leden gewaardeerd. David: “Het was nog net zo gezellig als normaal, sommige leden zongen zelfs liedjes naar me om me te bedanken voor mijn CvB-shift.” Ook de Eettafel is sinds 15 juni weer geopend voor de leden. Na maanden was Mirjam eindelijk weer in de keuken te vinden om te koken voor hongerige leden, die tegenwoordig zelfs een maaltijd kunnen afhalen.

Nu er op 1 juli meer versoepelingen zijn doorgevoerd zijn de protocollen weer aangepast. Effie: “We kunnen nu meer leden in de Sociëteit kwijt, wat natuurlijk ontzettend fijn is.” Toch zal het nog even duren voordat er weer een borrel als in de goede oude tijd is. “Een overvolle Sociëteit of een Eetzaal vol dansende leden zit er voorlopig helaas nog niet in.”

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee