OWee in Coronatijd

In deze rare tijden staat de organisatie van de Ontvangstweek (OWee), een vierdaagse feestweek waarbij alle nieuwe studenten de stad en verenigingen van Delft leerden kennen, voor een grote uitdaging. De nieuwkomers maken noodgedwongen aan het einde van de zomer deels digitaal en deels fysiek kennis met elkaar en Delft. 

De Online OWee vindt voor alle deelnemers plaats van 14 tot en met 16 augustus. In de periode van 17 tot en met 23 augustus bezoeken de eerstejaars één dag Delft tijdens de Fysieke Ontvangstdagen. Omdat Sint Jansbrug altijd al een dagje extra de inschrijvingen openhoudt, is inschrijven ook nog op 24 augustus mogelijk. “We krijgen normaliter de laatste dag van de OWee veel nieuwe inschrijvingen van mensen die niet door de loting van andere verenigingen zijn gekomen en we verwachten deze OWee hetzelfde”, licht aankomend bestuurder Neva toe.

De Online OWee vindt plaats via een centraal platform, waar alle deelnemers inloggegevens voor ontvangen. Op dit platform krijgen alle verenigingen een eigen pagina, waar ze hun programma plaatsen en de deelnemers een mogelijkheid bieden voor online gesprekken met leden van de vereniging. “Een enorme uitdaging voor ons, omdat we ineens op een website tussen alle verenigingen moeten uitblinken”, vertelt Ilona, de voorzitter van de OC. Voor de programma-onderdelen in dit online gedeelte wordt een blokkenschema opgesteld. Naast dit platform krijgen de verenigingen ook nog steeds de mogelijkheid om een eigen website te ontwerpen. Hier is de informatie buiten de programmaonderdelen ook zichtbaar voor bijvoorbeeld eerstejaars studenten die geen mentor zijn en daardoor geen inloggegevens hebben van het platform. Leden bekijken hier de programmaonderdelen met inloggegevens, ook buiten de uitzendtijd van het blokkenschema. 

Alle groepjes gaan tijdens de Fysieke Ontvangstdagen langs een soort infomarkt op afstand en proeven heel kort de sfeer in de panden van de verenigingen. Maar veel ruimte voor een fysiek gesprek is er niet. Het grootste deel van nieuwe leden binnenhalen moet deze zomer toch online. 

Door de coronacrisis gaat de KMT van Sint Jansbrug er ook anders uitzien dan afgelopen jaren. Momenteel is er intensief contact met de TU Delft en de Gemeente Delft om een invulling te geven aan het Kamp en de Verenigingstijd in deze onzekere tijden.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee