Leden spreken met oud-lid Astrid Janssen over politiek

Contact tussen huidig en oud-leden stimuleren én van gedachten wisselen over de politiek: dat was het doel van het digitale politiek café op 4 maart. Studenten konden online met al hun vragen over de Tweede Kamerverkiezingen bij Astrid Janssen terecht, een oud-Jansbrugger (GRMBL ’94, Momus) die nu namens GroenLinks wethouder is in Amersfoort. Het werd een brede en levendige discussie over onderwerpen zoals klimaatverandering, hoe gemeenten bijdragen aan verduurzaming, en hoe je als student mee kunt doen in de politiek.

Eén van de huidig Jansbruggers die dat doet is Sem Grootscholten, actief in het bestuur van GroenLinks Zuid-Holland. Ook hij was bij het politiek café: “Het interessantste onderwerp vond ik dat er weinig mensen met een technische achtergrond in de politiek zitten en wat daar de invloed van is. Je merkt dat digitaliseringsvraagstukken bij de overheid vaak fout gaan, dus je hebt wetgevers nodig die daar verstand van hebben.” Floris Baas, huidig tweedejaars en organisator van de avond, kijkt tevreden terug, maar ook vooruit. Floris: “wij willen vaker van dit soort gesprekken (tussen huidig en oud-leden) organiseren, om ze meer met elkaar in contact te laten komen”.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee