Verenigingsupdate

We hebben er lang naar uitgekeken, maar sinds 25 februari is Sint Jansbrug weer open als vanouds. De afgelopen weken kon er weer staand geborreld worden zonder 1,5 meter afstand en zonder QR-codes. Allerlei activiteiten gingen ook weer door, zo was er het BAMB-lustum, de inhaal-constitutieborrel van het bestuur van vorig jaar en Sine Regno. En ondanks dat het al snel weer normaal voelt, moeten we niet vergeten dat het er 2 maanden geleden nog heel anders uit zag. In deze update een overzicht van wat er op de vereniging gebeurd is.

Hoewel we hadden gehoopt dat dit academisch jaar in het teken zou staan van de heropening, en dat met geplaceerde borrels in het najaar ook deels kon, ging Sint Jansbrug met de rest van de horeca op 19 december op slot. Het was deze keer zelfs niet mogelijk om overdag activiteiten te organiseren, omdat er maar twee mensen per ruimte in het pand aanwezig mochten zijn. Oud en Nieuw moest dus geheel op afstand gevierd. Om toch nog enige verbinding te houden bracht de Oud- en Nieuwcommissie oliebollen en bordspelletjes rond bij de leden in Delft.

In de periode dat de vereniging gesloten was, was er ook de kerstvakantie, voorjaarsvakantie en twee tentamenweken; weken waarop Sint Jansbrug doorgaans het minst bezocht wordt. En dus hebben leden deze tijd goed kunnen benutten om te blokken voor tentamens en om op een welverdiende vakantie te gaan.

Brandbrief

Waar er in januari langzaam weer meer mocht in de maatschappij, bleven onze deuren helaas potdicht. Niet alleen de gemeente Delft zag studentenverenigingen als horeca, ook in andere gemeenten was dit het geval. Daarom besloot de Landelijke Kamer van Verenigingen op 24 januari een brandbrief naar de Tweede Kamer te sturen. Vrij vlot daarna kregen wij een toezegging van OCW dat activiteiten in belang van de Vereniging toch doorgang mochten vinden. Dit betekende dat ALV’s, commissievergaderingen, studeren en veel meer weer allemaal in het pand mocht.

Heropening 

Op 26 januari mocht de vereniging weer open. Wel weer zittende borrels, op anderhalve meter afstand en met coronatoegangsbewijzen, maar dat mocht de pret niet drukken. De eettafel kon weer open voor leden en externen en de borrel kon doorgaan tot 22:00. Het bestuur stond weer dagelijks bij de deur om de coronatoegangsbewijzen te scannen in shifts. In stapjes mochten we steeds iets meer open, vanaf 19 februari weer tot 1 uur en vanaf 25 februari weer helemaal.

De Vereniging is nu een aantal weken weer helemaal open zoals vóór 12 maart 2020. Het oude normaal is weer terug en alle maatregelen zijn de deur uit. Het eerste feest tot laat in de nacht is weer geweest en er hoeven geen QR-codes meer gescand te worden bij de deur. We hopen dat het zo blijft en we vanaf nu weer altijd alle (oud-)leden kunnen verwelkomen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee