Sint Jansbrug doet: vrijwilligerswerk

Ook in het studiejaar 2021-2022 heeft de vrijwilligerswerk commissie van Sint Jansbrug ‘Aangenaam’ veel ondernomen om Delft te helpen. Hieronder is een overzicht te vinden van al hun goede initiatieven.

De voedselbankactie

Een paar keer per jaar organiseert Aangenaam in samenwerking met de voedselbank inzamelingsacties, die erg succesvol zijn. Zo hebben ze in de zomer van 2021, 266 kratten met voedsel opgehaald. Hiermee kunnen de voedselbanken van Delft en omgeving ongeveer een maand vooruit.
Bij de inzamelactie helpen studenten in koppels met het inzamelen van eten bij de Albert Heijn. Een student informeert bij de ingang van de Albert Heijn klanten over het doel van de inzameling. Als de klanten lang houdbaar voedsel kopen kunnen ze dit bij het verlaten van de supermarkt inleveren voor de voedselbank bij de andere student. Deze student sorteert vervolgens het eten in kratten. Bij deze acties gaat het ingezamelde eten rechtstreeks naar de voedselbank.

De openluchtbioscoop

Op 22 april organiseerde Aangenaam samen met goede doelen commissies van andere studentenverenigingen de openluchtbioscoop. s’ Middags vertoonden we Sjakie en Chocoladefabriek voor de kinderen, en ‘s avonds voor de ervaren kijkers de klassieker Karate Kid. De stoelen op de markt waren druk bezet, en ook vanaf de terrasjes keken mensen mee. Er kwamen zelfs omwonenden met hun eigen stoelen aanzetten.

De puzzelactie

In het voorjaar van 2021 doneerde Aangenaam 10 zelfontworpen puzzels gedoneerd aan basisschool voor geestelijke gehandicapte kinderen en aan de kankerafdeling voor kinderen vanhet Reinier de Graaf Ziekenhuis. Uiteraard kozen we voor een afbeelding van een kip, omdat dit dier symbool staat voor Sint Jansbrug en het een leuk dier is voor kinderen om mee te puzzelen. (PS, als je goed op het strikje van de kip kijkt kun je het logo van Sint Jansbrug spotten.)

De speelgoedbankactie

Afgelopen Sinterklaasavond zette Aangenaam zich voor het eerst in voor de speelgoedbank. Leden van Sint Jansbrug zamelden speelgoed in en hielpen met het inpakken van het speelgoed. Het speelgoed was bestemd tijdens kerst bestemd voor gezinnen met kinderen die geen speelgoed kunnen betalen.

‘Heel hartelijk dank voor de werkzaamheden die jullie voor de Speelgoedbank afgelopen vrijdag hebben verricht. Het inpakken, selecteren van gedichten, oppompen van de ballen en met de steekkarren de dozen verplaatsen heeft ons echt geholpen in deze, voor ons, zeer drukke decembermaand.’

De koekjesactie

Met Kerst zette Aangenaam zich in voor eenzame ouderen, door heb wat gezelligheid te bieden. De leden bakten koekjes en brachten deze rond bij bejaardentehuizen met een kaartje met een persoonlijke boodschap.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee