Herinneren jullie je deze nog?

Lang niet iedereen weet het meer, maar precies 25 jaar geleden, vijf lustra geleden, ontwierp en bouwde Sint Jansbrug als lustrumgeschenk ‘De Nieuwe Sint Jansbrug”. Twee jaar lang lag naast originele brug ook een moderne variant. De brug bestaat nog steeds, en ligt nu bij uitspanning Knus in de De Delftse Hout. Met toenmalig ontwerper Chris Luth blikken we terug op dit moment. 

“het was voor ons allemaal een hoogtepunt uit onze studententijd” zegt Chris. “Er was best lang onzekerheid of het project daadwerkelijk door kon gaan. We werkten tien maanden  zonder dat we groen licht hadden of de brug ook daadwerkelijk over de Oude Delft geplaatst mocht worden. Pas twee maanden van te voren kreeg de vereniging een financiële bijdrage van het rijk. Toen pas stemde de vereniging en de gemeente in om het plan te realiseren. 

De brug heeft uiteindelijk een jaar in opslag gestaan nadat hij van de Oude Delft verwijderd was. Daarna is hij door het initiatief van de ondernemer van cafe Knus in de Delftse Hout geplaatst. “Op de Oude Delft is nog steeds te zien waar de brug heeft gelegen. Er moest namelijk een gemetselde rand komen om de bomen in plaats van de betonnen rand om plaats te maken voor de brug, dit hebben we zelf nog gemetseld”

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee