Mathieu vindt minibiebs

Door heel Nederland zie je ze verschijnen: minibiebs. Dit zijn kleine openbare boekenkastjes waar iedereen een boek uit mag pakken of kan achterlaten. Ook in Utrecht staan er talloze. Toen oud-lid Mathieu Baas (Athanasios ’09, Das Boot) begin dit jaar met een hersenschudding thuis kwam te zitten, begon hij met wandelingen maken door de stad. Al wandelend, en later fietsend, kwam hij steeds weer nieuwe minibiebs tegen en begon hij ze systematisch in kaart te brengen. Op een grote stadskaart noteerde hij er met punaises inmiddels 191 genoteerd. Zijn favorieten zijn een opvallende gouden in de kanaalstraat en een minibieb gemaakt van een oude boomstronk. Zijn zoektocht bleeft niet onopgemerkt: indebuurt schreef er een artikel over. Inmiddels is Mathieu weer fulltime aan het werk en kan hij niet meer zo vaak er op uit trekken. “Ik hoop dat meerdere Utrechters op zoek gaan naar minibiebs en bijdragen aan de deeleconomie.”

 

Reacties

Er is 1 reactie. Log in om ze te bekijken en zelf te reageren.

Praat zelf mee