Activiteiten Oudledenvereniging

26 januari werd de eerste OLVrijmibo georganiseerd in de Sociëteit. Deze borrel werd goed bezocht en het smaakte dus naar meer. 21 juni staat daarom een tweede vrijmibo gepland om de zomer in te luiden.

1 maart was Leiden aan de beurt voor een regioborrel. Deze regioborrel startten we met een bezoek aan Airbus. Oudleden Berend Schuit, Anneloes de Koning en Jos Dingjan, werkzaam bij Airbus en SRON (Netherlands Institute for Space Research), vertelden over hun werk aan de aardobservatieinstrumenten voor TROPOMI en de onlangs-gelanceerde SPEXone op de NASA PACE missie en de in Leiden gemaakte onderdelen voor de Ariane 6. En er bleek meer ruimtevaartkennis onder de overige aanwezigen. Berend Schuit (2014): “Leuk om te zien dat er andere oudleden in andere delen van de Nederlandse ruimtevaartsector werken aan hetzelfde ruimte-instrument TROPOMI.” Er is daarna dan ook nog lang nagepraat bij de borrel in Stadscafe van der Werff.

Voor de regioborrel op 27 september zijn we nog op zoek naar een locatie. Vul de poll in deze nieuwsbrief in en beslis mee!

Op 5 maart was de Dragons’ Den op Sint Jansbrug. Dit jaarlijkse evenement wordt steeds bekender onder leden van de vereniging. Dit jaar pitchten 15 leden hun ideeën aan het oudledenbestuur en deden een gooi naar een deel van de €3500 die te verdelen viel. De Oudledenvereniging draagt op deze manier bij aan activiteiten en het aankopen van materiaal die buiten de reguliere begroting van Sint Jansbrug vallen. Veel ideeën konden dit jaar op een bijdrage rekenen. Zo kwam Camicaze in de fotoarchieven van Sint Jansbrug tegen dat er ooit een klimmuur op de binnenplaats heeft gestaan en gaat verkennen hoe dat weer te realiseren is. Ook krijgen de monitoren in het IWR (de ruimte naast de bestuurskamer) nieuwe kabels zodat leden die hier willen werken en studeren hun laptop kunnen aansluiten op de schermen. Ze hoeven dan geen gebruik meer te maken van de oude desktops die hier nog stonden. Daarnaast heeft Mirjam (kokkie) een nieuwe tablet gekregen om haar recepten aan te kunnen passen terwijl zij in de keuken staat. Mocht je in de buurt zijn, dan ben je van 3 tot en met 9 mei van harte welkom in de Quriositeiten Qamer van de Qco (cultuurcommissie) in het Louvre. Ze exposeren daar kunstwerken van leden, mede mogelijk gemaakt door de Dragons’ Den. Verder kreeg Leukotheia budget om tijdens hun lustrum een bouw-je-eigen-boot race te organiseren.

Ook leuk om te weten: Leukotheia organiseert een oudledenzeildag. Zie deze nieuwsbrief voor meer informatie.

De volgende oudledenactiviteit is het JongOudledenfeest op 8 mei! We zien jullie graag vanaf 17 uur aan de bar! Het thema is ‘Back to the future’!

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee