Leukotheia viert haar 13de lustrum

D.S.Z.V. Leukotheia is op 24 maart 65 jaar geworden! In het eerste jaar, 1959,  organiseerden we een zeilweek in Friesland en het Delftse studentenkampioenschap. Na een jaar telde de ondervereniging al 60 leden.

Over de jaren zijn er activiteiten gekomen en weer gegaan. De grootste activiteit werd het Tjalkweekend, waar we een weekend lang op historische platbodems door Friesland varen. Ook het jaarlijkse visdiner was een klassieker.

Een ander evenement dat erg aansloeg was ZeeZeilRace. Een week lang racen met scherpe jachten op de Noordzee. De meest recente editie hiervan was in Kroatië met 160 studenten uit heel Nederland.

In 2016 hebben we met geld van de OLV onze eerste eigen boot gekocht, waardoor onze leden nog goedkoper konden zeilen.

Tegenwoordig hebben we een valk die leden voor maar €40 per dag kunnen gebruiken. We organiseren elk jaar een Tjalkweekend, een Tjalkinstructieweekend en een eerstejaarsweekend tijdens de VT. Het visdiner hebben we ingeruild voor een avondje onbeperkt pannenkoeken eten. Ons ledenaantal is over de jaren heen gegroeid naar ongeveer 300, je bent immers Leuko lid voor het leven, waaronder zo’n 60 actieve leden.

Om deze rijke geschiedenis te vieren zetten we in samenwerking met de OLV voor alle oud-leden van Sint Jansbrug een zeildagje neer, waar je lekker met je vrienden over de Kaagerplassen kunt dobberen. Op 1 juni hijsen wij de zeilen, kom jij ook mee? Inschrijven kan via deze link.

Voor verdere vragen zijn wij bereikbaar via leuko_bestuur@sintjansbrug.nl.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee