Oud-ledennieuwsbrief: Nieuw! Het Verenigingsfonds

De vereniging heeft een nieuw fonds opgericht: het Verenigingsfonds. Het doel is om de Vereniging vanuit de oud-leden financieel te ondersteunen. De aanleiding voor dit nieuwe fonds is de Coronapandemie, waardoor ook Sint Jansbrug financieel kwetsbaar is geworden. De liquiditeit van de vereniging is de afgelopen jaren sterk teruggelopen, doordat de sociëteit en eettafel voor lange periodes gesloten waren. Gelukkig is de vereniging nog steeds financieel gezond, maar voor ontwikkeling en verbetering hebben we helaas weinig ruimte meer. Het Verenigingsfonds wil bijdragen aan ontwikkelingen die de vereniging stutten op de lange termijn. Jaarlijks wordt een algemeen besteeddoel gekozen. Bijdragen van leden voor het fonds zijn heel welkom, zowel in geld als in ideeen.

Voor dit jaar is het gekozen thema duurzaamheid. De vereniging kijkt naar goede investeringen om de vereniging te verduurzamen en waar mogelijk ook kosten te besparen. Te denken valt aan lichtsensoren, waardoor het licht niet onnodig blijft branden, maar ook een post-mix frismachine staat op de lijst. Hiermee kunnen we de hoeveelheid gebruikte plastic flessen sterk terugbrengen.

Via de oud-leden nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van de projecten die afgerond zijn. Mocht je als oud-lid een bijdrage willen leveren, dan kun je je opgeven via dit formulier. Er zijn drie verschillende opties om te doneren: een eenmalige bijdrage, een jaarlijkse incasso en een jaarlijkse incasso van minimaal vijf jaar (dit laatste heeft ook nog eens belastingsvoordelen). Mocht je nog vragen hebben of suggesties voor goede investeringen, stuur dan een mailtje naar theve@sintjansbrug.nl, Tristan helpt je graag verder.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee